Live / Video over mobilnettet

Video over mobilnettet

Video over mobilnettet
Tenk deg å kunne gjøre livesending med minimal forsinkelse fra hvor som helst i verden uten bruk av dyre satellittlinker.
Dette er i dag fullt mulig å gjøre ved hjelp av mobilnettet selv om det ikke er utbygd 4G mobilnett på stedet.

Ved å kombinere flere samtidige mobilmodem kan man få veldig stabile forbindelser og god videokvalitet, selv over 3G og 2G(edge) nett.

Aviwest har en løsning som er en liten videosender for montering bakpå et skulderkamera eller i en ryggsekk for de som bruker mindre videokamera/DSLR. Senderen har inntil 8 innebygde 3G/4G modemer og og betjenes enkelt med en touch-skjerm.

For å sende live er det bare å slå på og trykke "Live", og systemet tar seg av resten.

Dette er brukes daglig av norske kringkastere og nettaviser for formidling av store og små hendelser i både Norge og verden forøvrig. Fra feks OL i Sotchi, Fotball VM i Sør Amerika, Oslo sentrum og Finnmarksvidda.

På mottaks-siden installeres en "server" som samler disse signalene, dekoderer de til SD/HD-SDI video slik at det er klart for bruk. Alt dette med en forsinkelse på ned til 1 sekund.

App for mobiltelefoner
Har man en løsning med mottaks-server på plass kan man også bruke mobiltelefoner som sendere, det finnes app for både Andoid og iOS.

Vi kan tilby slike løsninger for salg, leasing eller utleie alt etter hva ditt behov er.

Ta kontakt med Jens-Petter på telefon 2280 4005 for en prat om ditt behov.


TV2-Tesla  Rullende TV studio
TV2 Danmark lagde et TV-studio i en Tesla for valget våren 2015, med 4 videokamera, videomikser og 2 stk  Aviwest sendere. Løsningen var en suksess som mest sannsynlig vil gjentas i følge TV2.