Skip to main content
Til toppen

Hoya HOY-58 ND VARI Filter 58mm ND3 - ND400 variabel

Varenummer: 504631
Produktnummer: 0024066055521
EAN: 24066055521
inkl. mva.

HOYA Filter ND Variabel

  • Trinnløs justering mellom 1,5 - 9 blenderstopp
  • Perfekt for video med ønsket fast tid og blenderåpning
  • Ett ND-filter erstatter flere med faste trinn
  • Optisk glass av høy kvalitet

Bruksområde:
HOYA variable gråfiltre gir en praktisk måte å opprettholde eksponeringskontroll ved å kunne endre mengden lys som kommer inn i kameraet, med 1.5 til 9 f-stopp eller tidstrinn (0.45 til 2.7 tetthet for Cine-bruk). Den nøyaktige innebygde dobbeltringen lar den ytre ringen rotere for å kontrollere mengden lysdemping hvor som helst innen 1.5 - 9 f-stopp. Filterringen er også tynn for å redusere sannsynligheten for vignettering med vidvinkelobjektiver. HOYA ND Variable muliggjør mange spesialeffekter som å kunne kontrollere dybdeskarpheten ved å bruke en større blenderåpning, eller lage eller kontrollere bevegelsesuskarphet ved å kunne velge akkurat den riktige langsomme lukkerhastigheten for perfekt bevegelsesuskarphet.

HOYA Variable Neutral Density-filteret kan erstatte en rekke graderte ND-filtre og sparer penger ved å bare kjøpe ett filter og spare tid på stedet fordi du ikke trenger å skifte filter konstant for å endre effekten, bare slå inn effekten du ønsker. HOYA Variable Neutral Density gir deg kontroll.

Et eksempel: Hvis din normale eksponering uten filter er 1/250 sekund ved f/11, og du monterer filteret og setter det til "Min"-innstillingen, vil eksponeringen din være 1/90 sekund ved samme f/11. Eller det kan være 1/250 sekund ved f/6.5 avhengig av hvilken innstilling du vil kontrollere. Hvis ønsket effekt er bevegelsesuskarphet i bildet, vri filterringen og se lukkerhastigheten i kameraet. Ved Max-innstillingen er en lukkerhastighet på 2 hele sekunder (9 stopp) mulig med samme f/11 blenderåpning.

Dette er et spesielt nyttig verktøy når du lager bevegelsesuskarphet i vann i bevegelse, for eksempel fosser, elver og bølger. Andre eksempler på gode tider å bruke svært lange lukkertider for å skape uskarphet er; bevegelige kjøretøy, tog, biler og trafikkorker; Uskarp panorering påvirker motivet, en løper, syklist eller bil er klar, mens bakgrunnen rundt den er uskarp når kameraet følger bevegelsen.

Variable Neutral Density-filtre og ND-filtre har vanligvis disse bruksområdene:

Senk lukkerhastigheten for bevegelsesuskarphet som fossefall, biler eller uskarp panorering for å få motivet til å skille seg ut fra bakgrunnen.

Tillat større blenderåpninger for å redusere dybdeskarpheten, noe som bokstavelig talt fokuserer mer oppmerksomhet på motivet.

Tillat filmer med høyere ISO å brukes i lysere lysforhold

Tillat kino-/videokameraer, som har f.eks. fast lukkerhastighet 1/50s, for å fotografere i lysere lysforhold som stranden eller i snø på en solrik dag.

Hoya Variable Density-filteret bruker optisk glass av høy kvalitet fra Hoya Corporation, verdens største produsent av optisk glass, og er tilgjengelig i størrelsene 52 mm til 82 mm.

For best resultat anbefaler Hoya å bruke stativ når du fotograferer med lave lukkerhastigheter. Bruk gjerne kameraets «Live View»-modus for å få et lysere søkerbilde.

Tekniske data:
Type filter: ND (trinnløst)
Type glass: OPTISK
Antirefleksbehandling: Ja
Vann- og smussavvisende: Nei
Kjemisk herdet: Nei
Lavprofilring: Ja

Lenker
Min side