Skip to main content
Til toppen

Roland VR-400UHD 4K Direkte Streaming AV Mikser

Varenummer: 513193
Produktnummer: VR-400UHD
EAN: 4957054518684
inkl. mva.

Kompakt og kraftfull live videoproduksjonsløsning med doble berøringsskjermer, HDMI I/O, 14-kanals lydmiksing og 4K direktestrømming via USB-C.

Intuitiv arbeidsflyt i 4K med doble berøringsskjermer

VR-400UHD er en kraftfull og intuitiv løsning for å administrere komplekse produksjonsoppgaver under ansikt-til-ansikt- og direktestrømmingsarrangementer. Berøringsskjermer side ved side gir rask, direkte kontroll over arbeidsflyten din underveis, og gjør at du kan se miniatyrbilder av direktevideo, bytte sammensatte videoscener, få tilgang til lydmiksing og videorutingsfunksjoner, og mye mer. Allsidig innebygd AV-tilkobling gir deg de inn- og utgangene du trenger for å betjene vanlige produksjonsbehov i én kompakt enhet. Og med støtte for full 4K HDMI og USB-strømming er du alltid klar til å levere den beste videokvaliteten til klientene og publikumet ditt. 

Hovedpunkter

- Profesjonell 4K AV administrasjonssenter med enkel betjening via doble berøringsskjermer
- Integrert produksjonsløsning som kombinerer videoswitching, lydmiksing og USB-strømmingsverktøy i én kraftfull enhet  
- Scenefunksjon for å lage og hente fram komplekse videokomposisjoner
- Følg med på opptil åtte scener samtidig og veksle mellom dem ved å trykke på skjermen  
- Lagre opptil 64 scener (åtte scener i åtte banker) med zoomnivå, beskjæring, med mer  
- Sett sammen to bilde-i-bilde/key-lag oppå bakgrunnsbilder ved å bruke scener
- Sett sammen et DSK-bilde på bilde-i-bilde/key-lagene og bakgrunn uavhengig av scenene 
- Sju HDMI-innganger støtter rater opptil 4K/60p (fire innganger kan brukes samtidig) 
- Flere oppløsninger støttes: 4K/60p, HDR (Rec.2020) opptil 1080/60p, og SDR (Rec.709)
- Kombiner fritt formatene 4K/FHD, HDR/SDR og Rec.2020/Rec.709 med innebygde skalerere på HDMI-inngangene og -utgangene
- Importer BMP-, JPEG- og PNG-bilder fra USB-media til åtte interne minner (støtte for PNG alfakanal)  
- Region of Interest (ROI)-funksjon lar deg simulere flere vinkler fra ett enkelt 4K-kamera 
- Skift sømløst mellom to scener i PGM/PST-modus 
- Bruk Dual-modus for å sende ulike scener til hver av de to berøringsskjermene 
- 14-kanals digital lydmikser med avanserte effekter og prosessering
- Fire XLR/TRS kombinasjonsinnganger med fantommating, to TRS mikrofoninnganger og to stereo RCA linjeinnganger
- USB-C webkamerautgang med støtte for strømming i opptil 4K/30fps (støtter USB 3.2 Gen 2, 10 Gbps)   
- Språkvalg for brukergrensesnittet (engelsk og japansk)

Funksjonsoversikt

Superenkel arbeidsflyt
Med sine to berøringsskjermer, smart panelutforming og profesjonelle funksjoner gjør VR-400UHD det mulig for hvem som helst å levere feilfrie presentasjoner i topp produksjonskvalitet. 

Trykk, og sett i gang
To berøringsskjermer på sju tommer gjør det enkelt å følge med på videoinnhold og utføre handlinger med raske trykk. I standardmodusen PGM/PST kan du følge med på og velge opptil åtte videoscener på høyreskjermen og få tilgang til ulike videoswitching- og lydfunksjoner til venstre. Bytter du til Dual-modus kan du sende video til begge skjermene, noe som er ideelt for arrangementer der du trenger å administrere flere presentasjonsskjermer samtidig.

Fysiske kontroller
VR-400UHD-panelet inkluderer også et stort utvalg fysiske kontroller som utfyller arbeidsflyten på berøringsskjermene. Høyresiden er fylt opp med videokontroller, inkludert scene/bank-knapper og kontroller for overganger, keying, størrelsetilpasning, med mer. Hovedlydfunksjonene kontrolleres enkelt på venstre side med velkjente glidebrytere og knotter.

Presenter og direktestrøm i 4K
VR-400UHD støtter 4K/60fps, standarden for høykvalitetsvideo, og gjør at du kan koble til 4K-kameraer og sende til 4K-skjermer og -opptakere. HDR- og SDR-formater støttes også, med autmatisk konvertering til 4K. Og med USB-C webkamerautgangen* og integrert USB 3.2 Gen 2-støtte kan du samtidig direktestrømme til populære plattformer på datamaskinen din. 
*Støtter kun SDR-video opptil 4K/30p.

Kraftig AV-tilkobling 
Med det fullspekkede bakre panelet gir VR-400UHD deg de lyd- og videotilkoblingene du trenger for å håndtere mange ulike produksjonssituasjoner uten at du trenger eksterne miksere, switchere eller annet utstyr. 

Kompakt bekvemmelighet
VR-400UHD passer enkelt i en bærebag, og den kompakte størrelsen gjør at du kan sette den opp på selv de minste produksjonsstedene. Den passer også i en standard 19-tommers rackkasse, klar til å monteres i et uttrekkbart brett eller direkte på rackskinnene.

Videofunksjonalitet

Oppgrader produksjonene dine med 4K-video.
VR-400UHD gir deg full støtte for 4K og gjør at du kan jobbe med den høyeste videokvaliteten uten kompromisser.

Sju 4K HDMI-innganger
VR-4000UHD er utstyrt med sju HDMI-innganger med opptil 4K/60p-oppløsning, og du kan bruke opptil fire innganger samtidig for å lage videokomposisjoner. Inngangene 1-3 er alltid tilgjengelige, mens kameraer og andre enheter koblet til de fire tilleggsinngangene kan velges en av gangen ved behov. Alle inngangene har innebygde skalerere, noe som gjør at du fritt kan mikse 4K/HD, HDR/SDR og Rec.2020/Rec.709-enheter uten å bekymre deg for formatkonvertering. 

Enkel switching med scener
Den kraftfulle og intuitive scenefunksjonen gjør at du kan skape komplekse videokomposisjoner og hente dem fram ved å bruke VR-400UHDs berøringspanel eller egne knapper. Hver scene kan inkludere ett bakgrunnslag og to bilde-i-bilde- og key-lag, og oppsettet, størrelsen og beskjæringen kan redigeres mens du ser på den innkommende videoen.

To berøringsskjermmoduser
I PGM/PST-modusen kan du veksle mellom scener ved å bruke overgangseffekter slik som klipp, oppløsninger og strøk for et polert uttrykk. Åtte banker gir totalt 64 scener, med åtte scener som vises samtidig på den høyre skjermen. Ved å bruke Dual-modus kan du vise PGM1 på den høyre skjermen og PGM2 på den venstre, og tilordne dem til HDMI- og USB-utganger.* Dette er ideelt når du jobber med separate LED-paneler på venstre og høyre side av scenen, og gjør at du kan følge med på og kontrollere begge samtidig.
*Kun frys klipp-overgangseffekter er tilgjengelig i Dual-modus.

Importer og vis stillbilder
Forbedre arrangementer med JPEG,- BMP- og PNG-stillbilder importert via USB-minnepinne. Opptil åtte bilder kan lagres i det interne minnet i VR-400UHD, klart for å vise overganger mellom presentatører, grafikk under pauser og transparente PNG-er for titler og nedre tredjedel av skjermen. 

Ett kamera, mange uttrykk 
Hvis produksjonen din krever et bredt oversiktsbilde av scenen, et mellomstort bilde av paneldeltagerne, og nærbilde av hver taler, har VR-400UHD det du trenger, med innebygd Region of Interest (ROI). Dette gjør at du kan innrette ett enkelt 4K-kamera og bruke VR-400UHDs inngangsdeling- og skaleringsfunksjoner for å beskjære unike bilder, som du kan tilordne til scener for umiddelbar bildeveksling.

Fleksible HDMI-utganger
VR-400UHD har to 4K HDMI-utganger med støtte for nedskalering til FHD, og du kan tilordne PGM eller PST uavhengig til hver av dem. Det er også en egen HDMI HD-utgang som sender ut det samme bildet som PGM/PST-skjermen i en fast oppløsning på 720p. Denne utgangen er perfekt for å generere betjeningsforhåndsvisninger for installasjoner i større skala.

4K USB-C direktestrømming
Høyytelses USB-C-utgangen er klar for alle behovene du har ved direktestømming, med støtte for USB 3.2. Gen 2 for å strømme i oppløsninger opptil 4K/20fps*. VR-400UHD kjennes igjen som et standard webkamera på datamaskinen din når det kobles til. Bare velg det som lyd- og videokilder på den foretrukne plattformen din og begynn å strømme. USB-utgangen har en egen logofunksjon som gjør at du kan legge til spesialtegn i videoen under strømming. 
*4K direktestrømming krever en USB 3.2. Gen 2 (10 Gbps)-kabel, en datamaskin med støtte for USB 3.2. Gen 2 og en nettverksbåndbredde som kan støtte en 4K datastrøm. Når du bruker en USB 3.0 eller 3.2 Gen 1-kabel er det maksimale utgangsformatet 1080p/60fps.

Lydfunksjonalitet

Profesjonell lydmiksing
VR-400UHD er utstyrt med en profesjonell lydmikser med 14 simultane kanaler og mange av Rolands anerkjente lydformingsverktøy. 

Multikanals lydinnganger
Omfattende analog tilkobling inkluderer fire balanserte XLR/TRS kombinasjonskontakter med høykvalitets forforsterkere og fantommating. To tilleggsinnganger for mikrofon er tilgjengelig på TRS-kontakter, i tillegg til to stereo RCA-inngangspar for å koble til linjeenheter. Det er også mulig å mikse den innkommende digitale lyden fra kilder som er koblet til via HDMI og USB.

Enkel, direkte miksing
Venstresiden av VR-400UHDs panel har glidebrytere og knotter for innkommende lyd, master utgangssignal og hodetelefoner, noe som gir direkte kontroll og enkel betjening under arrangementer. Berøringsskjermen over gir videre kontroll, med rask tilgang til demping, solo og mer omfattende parametere for hver kanal. 

Kraftfull lydbearbeiding
Omfattende EQ- og dynamikkbearbeiding er tilgjengelig på hver kanal, for å forme og finjustere lyder. Kraftige problemløsningsverktøy er også tilgjengelig, inkludert automatisk feebackkontroll, lydsynk-tilpasning, de-essing, støybegrenser, med mer.

Følg handlingen automatisk
Når det er mange presentatører må du følge med på hva som skjer og skifte lyd og video samtidig. De automatiserte videoswitching- og lydmiksingsfunksjonene i VR-400UHD gjør denne kompliserte handlingen enkel. Arbeidsbelastningen blir mye mindre og du får en god produksjonsopplevelse.    

Tilleggsfunksjoner

Fjernstyring
VR-400UHD gir støtte for utvidet arbeidsflyt med egne programvareapper og fjernstyringstilkoblinger. 
- Nettleserbasert fjernkontrollprogramvare lar deg betjene switcheren og følge med på sceneforhåndsvisninger fra en Mac eller Windows-maskin via en LAN-tilkobling.
- Integrer sømløst med systeminstallasjoner ved å bruke RS-232, LAN og TALLY-tilkoblinger.

Bruksområder

Brukssituasjoner
Den fleksible VR-400UHD passer perfekt i mange vanlige produksjonssituasjoner, takket være den kompakte størrelsen, enkel betjening og profesjonelle AV-funksjoner. 

Utdanningssituasjoner
VR-400UHD er svært god å bruke til videoinnhold på store skjermer i auditorier, idrettshaller og andre steder der mange personer samles. I tillegg til videokomposisjon kan lydkilder i HDMI-signaler sendes til arrangementstedets hovedlydmikser for forsterking over husets lydsystem. Og med sitt enkle berøringsgrensesnitt er VR-400UHD lett å lære for skoleansatte og studenter. 

Bedrifter/foretak
VR-400UHD er ideell for styremøter og steder som krever høykvalitetsvideo. I tillegg kan opptil seks mikrofoner kobles til, noe som gjør at du i mange situasjoner ikke trenger eksterne lydmiksere. Med USB-C-utgang kan presentasjoner strømmes i 4K til seere andre steder, eller arkiveres for senere distribusjon. Det intuitive grensesnittet reduserer produksjonskostnadene, og gjør at internt ansatte kan lære å betjene switcheren med minimalt forarbeid. 

Gudshus 
VR-400UHD er et effektivt system for å vise bilder og tekst på store skjermer i kirker. Ledefunksjonen gir justeringer for fin integrasjon med skjermer som har horisontale dimensjoner som er lenger enn 16:9. Ved å bruke Dual-modus er det enkelt å administrere de to skjermene uavhengig. Og med simultan 4K-strømming kan du kringkaste gudstjenester direkte, og ta dem opp for senere distribusjon på sosiale medier.
 

Lenker
Min side