Til toppen

CARTONI

Cartoni har siden 1935 designet, produsert og markedsført høykvalitets, profesjonell kamerasupport og tilbehør for film- og fjernsynsbransjen.
Internasjonalt anerkjent i bransjen som et ledende merke for kamerasupport, er Cartoni stolt av sin ingeniørkompetanse og sin ledende, innovative teknologi.

Cartoni er et selskap med rik historie. Helt siden 30-tallet med Renato Cartoni som oppfant gyro-hodet, og senere med hans sønn Guido, som grunnla dagens struktur i 1962, har Cartoni stadig introdusert høyt utviklede, patenterte support-systemer som har blitt bransjestandarder. I 1992 ble Guido Cartoni tildelt en Scientific and Technical Achievement Award fra Academy of Motion Picture Arts and Sciences for sitt pionerarbeid i utviklingen av teknologien i flytende stativhoder. I 1995 ble han tildelt ATIC Technical Award fra Associazione Tecnica Italiana Cine-televisione i Roma og i 1999 SOC Technical Achiement fra Society of Operating Cameramen i Los Angeles.

I dag drives selskapet videre av hans datter Elisabetta Cartoni og Cartoni er den eneste profesjonelle stativprodusenten som stolt designer, utvikler, produserer og monterer alt i Europa på sin egen fabrikk i Roma. Cartoni bruker bare fagorganisert arbeidskraft og har et stort fokus på energisparing og miljøvern. Selskapet er sertifisert ISO 9001. Cartonis kundeservice er forpliktet til å tilby merverdi i sine tjenester til kunder over hele verden. Cartoni yter 5 års garanti mot defekter i materialer og utførelse på hvert fluid videohode. I stedet for å outsource komponenter eller produksjon til andre land, satser Cartoni på italiensk kvalitet og fleksibilitet. Dette forbedrer den interne logistikken med presis produksjonsplanlegging uten å kompromisse på rettferdig arbeidskraft eller etisk atferd for ansatte, kunder eller miljøet. 

Cartoni har i dag 33 internasjonale patenter på Fluid Action og Counterbalance systemer, registrert i Italia, Storbritannia, Tyskland og alle andre CEE-land, USA, Kina og India. Selskapet tilbyr en usedvanlig bredt spekter av supportsystemer, fra de minste DV-kameraer opp til de største kamerasystemene som Imax 75mm film. Cartoni har 17 ulike typer Fluid videohoder, kalibrert i kapasitet og ytelse for alle behov, inkludert stativer i forskjellige størrelser og materialer som aluminium og karbonfiber, pedestaller og jib'er, kolonnesystemer og motoriserte systemer. 

VideoUtstyr Norge er stolt av å representere og distribuere Cartoni til det norske markedet. 

Sorter Pris (høy > lav)

Cartoni H580 Magnum Fluid Head

Stativhode med 95kg kapasitet for de største bokslinsene. Med "Dove Tail" kameraplate og Flat Mitchell base.
513025
H580

Cartoni HM6500 Master 65 Fluid Hode

Stativhode med 65kg kapasitet for større studiokamera- konfigurasjoner. Med "Dove Tail" kameraplate og Flat Mitchell base.
513024
HM6500

Cartoni HM5000 Videohode Maxima 5.0

Heavy Duty stativhode for digital cinematografi med 150mm flat Mitchell innfesting og en kapasitet på inntil 50 kg
511607
HM5000

Cartoni HM4000 Master 40 Fluid Hode

Stativhode med 40kg kapasitet for større studiokamera- konfigurasjoner. Med "Dove Tail" kameraplate og Flat Mitchell base.
513023
HM4000